CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, April 23, 2008

Манчестер "киксна" за титула???

Новото коло во Премиер Лигата донесе доста неизвесност со што трката за титулата стана неизвесна но во корист на Мен-ју.
Челзи не дозволи ново изненадување по она со Виган и со голот на Есјен донесе три бода и ги притисна Манчестер на само два бода.
Манчестер под притисок патуваше на госувањето на Ивуд Парк каде се покажа дека Блекбурн нема да се откаже од трите бода така лесно.По грешката на Видич и Фердинанд Роке Санта Круз беше тој што го расипа расположението на сер Алекс Фергусон со погодок за водство од 1-0 на Блекбурн.Очекувано Манчестер даде гас и почна да го торпедира голот на Блекбурн каде голманот Фридел правеше чуда со своите интервенции.Сепак по еден непостоечки корнер Тевез беше херојот кој донесе бод за Манчестер во 88` со што во следното коло ќе гостуваат на Стемфорд Бриџ со три бода предност и подобра гол разлика.Челзи ќе мора да победи на сите три преостанати натпревари а Манчестер да киксне на уште некоја доколку изгуби во Лондон на 26 април.
Останати резултати:
Фулам - Ливерпул 0-2
Арсенал - Ридинг 2-0
Астон Вила - Бирмингем 5-1
Њукасл - Сандерленд 2-0
Манчестер Сити - Портсмут 3-1
Виган - Тотенхем 1-1
Мидлзбро - Болтон 0-1
Вест Хем - Дерби 2-1

2 comments:

ONUR said...

ali brat golmanot na blekburn kako branese ozbilno i zaradi nego mancester ne uspea da pobedi

*IVANCE* said...

mili moi kolegi: jas navivam za celzi i toa strasno i mnooogu glasno:) bi ve zamolila da me usrekite so nekoja slikicka od drogba ako ne vi e tesko. blagodaram i pozz