CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, May 20, 2008

Интер три пати по ред шампион на Италија,Милан во Уефа Куп по подолго време ,Фиорентина во лига на шампиони,Емполи Парма и Ливорно во понизок ранг!!!



Драматичната завршница на Серија А ја одбележа прославата на Интер во Парма, неуспехот на Милан кој остана без Лигата на шампиони, испаѓањето на Парма во втората лига и нови нереди на навивачите.
Италијаните не памтат ваква неизвесна завршница на Калчото. Во последното коло од Серија А, Интер и Рома одлучуваа за скудетото, нивните противници Парма и Катанија за опстанок, а Милан и Фиорентина за четвртото место и квалификациите во ЛШ.Милан го совлада Удинезе, но победата беше залудна затоа што Фиорентина успеа да слави на гостувањето во Торино. Росонерите победија со 4:1, но наредната сезона, по подолго време, нема да настапуваат во Лигата на шампионите. Догодина Милан сосема заслужено ќе настапува во купот на УЕФА. Фиорентина со погодокот на Освалдо ги освои трите бода кои за прв пат по Батистута и Руи Коста ги водат во Лигата на шампионите.

листа на стрелци:

Alessandro Del Piero Juventus 21 Goals
David Trezeguet Juventus 20 Goals
Marco Borriello Genoa FC 19 Goals
Adrian Mutu Fiorentina 17 Goals
Zlatan Ibrahimovic Inter Milan 17 Goals
Antonio Di Natale Udinese 17 Goals
Ricardo Kaka AC Milan 15 Goals
Carvalha Amauri Palermo 15 Goals
Goran Pandev Lazio 14 Goals
Francesco Totti AS Roma 14 Goals

0 comments: