CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, March 11, 2008

ЛИВЕРПУЛ ИМ ГО РАСИПА ПРАЗНУВАЊЕТО НА ИНТЕР | | |




Фудбалерите на Ливерпул го расипаа празничното расположение на нероасурите со тактички прекрасна игра во текот на целиот натпревар.
Ливерпул очекувано почна да ги брани нападите на Интер, но по се изгледа повторно одлучувачки , а воедно и главен фактор на утакмицата беше црвениот картон на Интер кој го доби Бурдисо кој стартуваше на два пати остро врз противниците по што главниот судија на натпреварот му покажа втор жолт картон што значи исклучување за Николас Бурдисо.
Иако Интер остана со играч помалку на теренот Роберто Манчини се реши да не менува ништо, меѓутоа во 63-ата минута се покажа дека тренерот на Интер згреши, со што Фернандо Торез со прекрасна финта од свртување ја смести топката во голот и го доведува својот клуб во предност од 0:1.
Ливерпул е четвртата екипа покрај Челзи,Арсенал и Манчестер Ј. која продолжи во 4/финалната фаза од Лигата на шампионите. Ова покажува на прекрасна доминација на тимовите од островото.Ливерпул вечерва може комотно да слави и да го причека ждребот кој ке се извлекува во петок на 15.03.08. со почеток во 12:oo.

3 comments:

ONUR said...

Bravo za liverpool super gi mrazam zabarite

Milanista said...

Во Интер нема ни ж од жабари.Тие се само едни обични аргентински дрва.Браво за Suckerpool или Geypool како сакате.Штета што не играше и Xabi Alonsо.Ќе паднеа оргии после утакмица :):):).Инаку Интер да осетат како е против нив да се суди.Очекувам Римската Волчица да направи изненадување.

ONUR said...

A da se soglasuvam da igrase Xabi Alonso ke imase dobra zabava posto celiot tim na intr e sostaven od Gaycinja pa ke imase dobra zabava posle utakimica